Gemengde Huid

Een gemengde huid heeft altijd net wat meer zorg nodig dan een normale of droge huid. Vaak kunt u met 1 product af als u geen gemengde huid heeft, maar bij een gecombineerde huid kan dat wat lastig zijn doordat 1 product net niet voldoende verzorging biedt voor beide huidtypen. In dat geval is het slim om twee type gezichtsverzorging te combineren.

39 artikel(en)

Gemengde Huid

Een gemengde huid heeft altijd net wat meer zorg nodig dan een normale of droge huid. Vaak kunt u met 1 product af als u geen gemengde huid heeft, maar bij een gecombineerde huid kan dat wat lastig zijn doordat 1 product net niet voldoende verzorging biedt voor beide huidtypen. In dat geval is het slim om twee type gezichtsverzorging te combineren.

Hoe herkent u een gemengde huid?

Een gecombineerde huid herkent u door vaak een wat vettige T-zone (voorhoofd, neus en kin) en wat drogere of gevoelige wangen. Een vettige huid herkent u doordat het wat glimt en vettig aanvoelt. Maar van een gemengde huid kan ook sprake zijn indien er een combinatie is van pukkeltjes en rimpels.

Een gemengde huid waarbij er een combinatie is van vettig en droog ontstaat vaak doordat de talgkliertjes op het voorhoofd, neus en kin actiever zijn waardoor puistjes ontstaan. Ook kan een gemengde huid ontstaan door gebruik van een verkeerd verzorgingsproduct waardoor de huid juist actiever of geprikkeld raakt.

Tips bij de verzorging van een gemengde huid:

Het beste bij de verzorging van een gemengde huid is om het probleem vooral niet erger te maken. Gebruik geen middelen die het verschil nog groter kunnen maken en stel de huid niet bloot aan schadelijke factoren.

Onze tips:
● Gebruik zoveel mogelijk speciale, milde producten voor de verzorging van een gecombineerde huid
● Was de huid niet met te heet water, dat droogt de huid nog meer uit en zorgt voor een trekkerig gevoel
● Gebruik in geen geval zeep om de huid te reinigen, zeep is behoorlijk agressief
● Bevalt een product voor de gemengde huid niet? Ga dan voor het optimale resultaat door speciale verzorgingsproducten te kiezen voor de delen van het gezicht. Zo krijgt elk deel de meest optimale verzorging
● Een dagje zonnen? Gebruik een goed verzorgingsproduct om de toch al gevoelige huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen
● Gebruik na het reinigen van het gezicht een verzorgende crème. Gebruik scrubs en peelings met mate.  

Soorten reinigingsproducten in ons assortiment:

Juist met een gemengde huid is het van belang de huid wel goed te reinigen en te verzorgen. Daarom heeft HBB24 diverse soorten reinigingsproducten in het assortiment. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten producten en hoe u deze kunt gebruiken.

Face- wash

Face wash is een milde gel voor het gezicht om de huid te reinigen. Smeer de huid in met de reinigende gezichtsgel en spoel daarna zorgvuldig af met lauw warm water.

Face-scrub

Dit product is geschikt om de huid wat grondiger te reinigen. Het product mag niet vaker dan eenmaal per week gebruikt worden omdat het een redelijk intensieve reiniging is. De kleine korreltjes verwijderen dode huidcellen.

Peeling

Een peeling en scrub lijken erg op elkaar, maar er zit een groot verschil in. In een peeling zitten namelijk hele fijne korreltjes. Waar een scrub de dode huidcellen verwijdert, reinigt een peeling nog grondiger. Dat betekent dat u een peeling liever niet vaker dan eens in de twee weken gebruikt.

Reinigende melk

Vaak wordt een reinigende melk gebruikt op een watje en wordt daarmee het gezicht schoongemaakt. Het is beter om de melk op uw handen aan te brengen, even warm te wrijven en daarna in te masseren op het gezicht. Daarna kunt u de melk verwijderen door het gezicht met wat lauw warm water te wassen.

Reinigende lotion

Gebruik eventueel na een reinigende melk een lotion om de laatste restjes weg te halen. Het verfrist ook meteen de huid.

Gezichtsreiniging voor de gemengde huid bij HBB24

Bij HBB24 vindt u gezichtsreiniging voor de gemengde huid van luxe merken zoals Vichy, Bioderma, Ducray, La Roche Posay of Darphin. Als u op werkdagen voor 17:00 uur bestelt heeft u de producten de volgende werkdag al in huis.