Dof Haar

Haar dat niet glanst noemen we dof haar. Maar waarom verdwijnt de glans op een bepaald moment eigenlijk uit het haar? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Hoe zit dat precies met glanzend, gezond haar?

11 artikel(en)

Dof Haar

Haar dat niet glanst noemen we dof haar. Maar waarom verdwijnt de glans op een bepaald moment eigenlijk uit het haar? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Hoe zit dat precies met glanzend, gezond haar?

Haren bestaan aan de buitenkant uit allerlei schubben die dicht over elkaar heen zitten. U kunt het zien als een soort extra beschermlaag. Bij gezond en glimmend haar zijn de schubben gesloten waardoor de oppervlakte glad is. Hierdoor weerkaatst het licht op de haren waardoor er een glans ontstaat. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Als de schubben niet goed sluiten, waardoor de oppervlakte niet meer glad is, weerkaatst het licht juist veel minder goed op de haren. Hierdoor ziet het er dof uit.

Om dof haar opnieuw te laten glanzen is een goede haarverzorging nodig. Kies in dit geval altijd een conditioner speciaal voor dof haar, aangezien ieder haartype een andere verzorging vereist. Combineer uw conditioner met een shampoo voor dof haar voor extra verzorging.

TIPS VOOR HET VOORKOMEN VAN DOF HAAR

● Sluit de wasbeurt onder de douche af met koud water, dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten waardoor het haar sneller gaat glanzen.
● Knijp uw haren voorzichtig droog met een schone handdoek en wikkel het daarna eventueel in. Voorkom droog wrijven van het natte haar.
● Gebruik na shampoo voor dof haar een verzorgende conditioner voor dof haar. Door zowel shampoo als conditioner te gebruiken kunt u het haar al veel meer laten glanzen dan met alleen een shampoo.

OOK GEBRUIKT DOOR PROFESSIONELE KAPPERS & HAIRSTYLISTEN

Blaas uw doffe haren weer nieuw leven in met onze luxe conditioners. Bij HBB24 vindt u producten van hoge kwaliteit. Onze exclusieve conditioners vallen in het luxe segment en worden gebruikt door professionele kappers en hairstylisten. Zo vindt u in ons assortiment conditioners voor dof haar van merken zoals Kérastase, Redken, Tigi, Sebastian of Matrix.

VOOR 17:00 UUR BESTELD, MORGEN AL IN HUIS!

Wilt u dat uw kapsel vanaf morgen al beter zit? Dat kan! Bij HBB24 kunt u uw conditioners makkelijk en snel online bestellen. Als u het product voor 17:00 uur bestelt, heeft u het morgen al in huis.