Shampoo

Bij HBB24 kunt u online shampoos kopen van bekende merken waaronder Kérastase, L’Oréal Professionel, Joico, Matrix en TIGI. Houd rekening met de conditie en structuur van het haar.

  • Snelle levering en vanaf €40,- geen verzendkosten

  • Professionele klantenservice

  • Veilig shoppen

  • Breed assortiment

  • Voor 17:00 besteld volgende dag in huis

Shampoo

Bij HBB24 kunt u online shampoos kopen van bekende merken waaronder Kérastase, L’Oréal Professionel, Joico, Matrix en TIGI. Houd rekening met de conditie en structuur van het haar.

SHAMPOOS HBB24

Bij HBB24 vindt u exclusieve shampoos in het luxe segment. Het gaat om merken die ook door de professionele haarstylisten of kappers worden gebruikt. Op HBB24 vindt u uw shampoo vaak voordeliger. En voor 17.00 uur besteld, is morgen in huis!

SHAMPOO, WAAROM?

Shampoo reinigt het haar, u verwijdert vuil, vet en nare luchtjes die met water alleen niet verwijderd kunnen worden. Shampoos bevatten verschillende ingrediënten, zo is er een stof die het haar reinigt. Deze stof (meestal een bepaalde sulfaat soort) hecht zich aan vet en vuil (bijvoorbeeld van stylingproducten) zodat deze bij het uitspoelen van de shampoo worden verwijderd. Naast deze reinigende stof bevatten shampoos ook vaak een geurstof (parfum) zodat het haar na het wassen lekker fris ruikt. Maar ook een verzorgende stof die het haar weer soepel maakt mag niet ontbreken (bijvoorbeeld proteïnen of oliën). Voor elk type haar is een soort shampoo, houd hier rekening mee als u een shampoo koopt. Dof, statisch of droog haar heeft een andere behoefte dan krullend of fijn haar. Door een juiste shampoo te kiezen die bij uw haar past, kunt u het de beste verzorging geven.

HET HAAR WASSEN

Het wassen van het haar is zo’n gewone bezigheid geworden dat het vaak gedachteloos gebeurt. Toch is het goed om wat extra aandacht hieraan te schenken. HBB24 geeft u wat handige tips:

● Borstel voorafgaand aan de wasbeurt eerst het haar. Op die manier worden loszittende haren of klitten ontward.
● Maak het haar eerst goed nat met lauw tot warm water. Te heet water is niet goed voor het haar en bij koud water kunnen de stoffen in de shampoo niet goed hun werk doen.
● Gebruik niet teveel shampoo. Een hoeveelheid ter grootte van een nootje is goed voor kort tot middellang haar. Heeft u langer haar? Gebruik dan wat meer, maar overdrijf het niet. De shampoos van HBB24 zijn namelijk professionele shampoos die vele malen geconcentreerder zijn dan de reguliere drogisterij shampoo.
● Laat de shampoo eerst een beetje schuimen en masseer de shampoo daarna zachtjes door het haar en op de hoofdhuid. Wees voorzichtig met lange nagels, het is niet de bedoeling om de hoofdhuid te beschadigen. Dit veroorzaakt irritatie en dat kan leiden tot jeuk of rode plekken. Wees lief voor het haar, trek er niet te hard aan maar masseer de shampoo met beleid op het hoofd.
● Spoel de shampoo goed uit met lauw tot warm water. Als er stoffen achterblijven kan dat  ook tot irritatie leiden. Als de shampoo goed is uitgespoeld voelt u dat aan het haar.
● Gebruik een conditioner om de verzorging af te maken.
● Spoel het haar tot slot af met wat koud water. Dat gaat de pluis tegen en geeft het haar een verzorgde glans.
● Droog het haar met een handdoek. Let op dat u het haar niet droog wrijft, anders beschadigt u de structuur van het haar.

U kunt het haar daarna droog maken met behulp van een fohn en stijlen met bijvoorbeeld een stijltang. Gebruik dan producten die het haar beschermen tegen de hitte.

Wist u dat?

● Het woord shampoo afkomstig is uit het Hindi? Oorspronkelijk werd het geschreven als Champo en het bekent ‘masseren’ of ‘kneden’.
● Het haar niet dagelijks gewassen zou hoeven worden met shampoo? Op de dagen dat u het haar niet wast met shampoo kunt u een droogshampoo gebruiken om het haar minder vet te laten lijken, een volume boost en een frisse geur te geven.
● Shampoo de schubben van het haar opent? Op die manier kunnen de ingrediënten in de shampoo goed hun werk doen. Na afloop kunt u de schubben sluiten met conditioner. Op die manier wordt het haar minder snel vet en neemt het minder snel vieze luchtjes op.
● Een shampoo die heel veel schuimt maakt het haar niet per se beter schoon dan een shampoo die minder schuimt.